Jaarlijkse bijeenkomst History of Science Society

Project History of Science Society 2019 Annual Meeting
Opdrachtgever Descartes Centre
Locatie Diverse locaties in de binnenstad van Utrecht
Deelnemers 770
Start Datum 23 07 2019
Eind Datum 27 07 2019

The History of Science Society (HSS) is de grootste vereniging van de wereld die zich richt op de geschiedenis van de wetenschap, technologie en medicijnen. Met hierbij in het bijzonder de interactie van dit alles met de maatschappij. Vroeger en nu. Meer dan 3000 instituten en hoogopgeleiden zijn lid van deze internationale vereniging.

In 2018 bezocht Odette Seattle, Verenigde Staten. Waarom? Omdat ze deel nam aan de 2018 editie van de jaarlijkse bijeenkomst van de History of Science Society. Sinds de oprichting in 1924 hield de vereniging deze bijeenkomsten altijd in de VS of Canada. Maar in 2019 vond er iets unieks plaats, en kwam deze bijeenkomst voor het eerst naar Europa en wel naar de stad Utrecht! 

770 deelnemers uit meer dan 35 verschillende landen namen deel aan sessies in de onderwijsgebouwen van de Universiteit Utrecht (Drift 13, 21-27, Janskerkhof 2-3). De avondlezingen en recepties vonden plaats in historische gebouwen van de Utrechtse binnenstad: Janskerk, Domkerk & Pandhof en het Spoorwegmuseum. 

Samen met het Descartes Centre was Odette Organiseert verantwoordelijk voor de organisatorische adviseringen en logistieke organisatie van deze bijeenkomst. In het bijzonder de avondlezingen. Odette was lid van het Local Management Team en vertegenwoordigde de HSS. De voertaal was Engels.

Klik hier voor een overzicht van de dankwoorden van deelnemers en de History of Science Society.

 

Contact

Op basis van jouw wensen maakt Odette Organiseert een passende offerte. Neem gerust contact met Odette op voor een telefonische intake of voor het plannen van een online ontmoeting. 

Odette Organiseert KvK nummer 60569107 | BTW ID NL001865590B75 | Lees hier onze Privacyverklaring